• YARIM ALTIN
    8.155,00
    % -0,42
  • AMERIKAN DOLARI
    32,5678
    % 0,03
  • € EURO
    34,8641
    % -0,07
  • £ POUND
    40,5553
    % 0,05
  • ¥ YUAN
    4,4942
    % 0,08
  • РУБ RUBLE
    0,3531
    % 1,60
  • BITCOIN/TL
    2106051,731
    % -3,22
  • BIST 100
    9.722,09
    % 0,80

KOSGEB İş Kurma Kredisi Nasıl Alınır?

Girişimciliğin, iş kurmanın ne denli zor olduğu herkesin malumudur. Gerekli evrakların hazırlanıp ilgili kurumlara teslim edilmesindeki telaşe bir yana ekonomik açıdan da belirli seviyelerde olmak gerekir. Yeterli sermaye sağlanamadığı taktirde ise daha başlangıçta işler yolunda gitmez. Yine kısa sürelerde kar edileceği düşünülerek hareket edilip en azından birkaç ay boyunca para kazanılamayacağı hesap edilemediğinde bütün çabalara boşa gidiyor. İşi kurarken veya kurup biraz ilerlettikten sonra evdeki hesap çarşıya uymazsa borçları ötelemeye çalışmak veya bir yerden nakit bulmak mantıklıdır. Gelgelelim ekonomik dengesizliklerin yaşandığı günümüz dünyasında rahatlayacak nakiti bulmak çok zordur. Aşağı yukarı herkesin bütçesi açık verirken geriye kalan tek seçenek kredi almak. Elbette bankalar da hemen borç vermiyor ve çeşitli aşamalardan geçirip uygun gördüğünde piyasadaki faiz oranlarından hizmet sunuyor. Dolayısıyla ödenecek toplam borç meblağı yükseldikçe yükseliyor. Eğer ki KOSGEB tarafından vatandaşlara verilen kredilerden haberiniz varsa pek tabii ki diğer seçenekler kadar dezavantajlı sayılmazsınız. Örneğin KOSGEB iş kurma kredisi nasıl alınır sorusunun cevabını alarak işletmenizdeki giderleri karşılayacak belirli bir tutar elinize geçebilir.

KOSGEB iş Kurma Faizsiz Kredi (Hibe)

Bulunduğumuz yıl itibariyle 18 yaşına gelmiş her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı girişimciliği benimsediği ve işini kurduğu halde çeşitli imkanlardan faydalanabilir. Belirttiğimiz şekilde ülkemizde en çok yardımda bulunan kurum olarak da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı gösterilebilir. Verilen hibe krediler sayesinde ülke ekonomisine katkıda bulunanlar desteklenerek önü açılır. Böylelikle çoğu insana iş imkanı doğarken üretim ve hizmet sektörlerinde artık görülür. KOSGEB iki ayrı modelde faizsiz kredi vermektedir. Bunlardan birincisi 2020 yılında 50 bin’den 60 bin TL’ye yükseltilen Geleneksel Girişimcilik Destek Programı,  ikincisiyse 225 bin TL gibi önemli bir meblağdaki İleri Girişimcilik Destek Programı şeklindedir. Ayrıca yetkililer, bahsettiğimiz yardımlardan faydalanmayı amaçlayan bireylerin çeşitli eğitimleri alması gerektiğinin altını çizmektedir. Peki tam olarak KOSGEB iş kurma hibe kredisi nasıl alınır derseniz detaylıca açıklayalım.

1. KOSGEB 60 Bin TL Geleneksel Girişimcilik Desteği

Yeni iş kuracaklar 60.000’lik hibeyi almak için belirli şartları yerine getirmelidir. Öncelikle uzaktan eğitim veya örgün biçimde Geleneksel Girişimcilik Eğitimi’ni almalıdır. Eğitimin ardından alınacak sertifika ile başvuruda bulunulabilir. İş fikrinizi geliştireceğiniz alan desteklenen sektörler arasındaysa amacınıza ulaşabilirsiniz.

2. KOSGEB 225 Bin TL İleri Girişimcilik Desteği

Daha üst düzey bir yapıda işyeri açılacaksa bu ikinci seçeneğe başvurulmalıdır. Çünkü performansa bağlı verilebildiğinden işletmenizi ilerlettiğiniz dönemlerde hesaplamalar sırasında daha rahatlayacaksınız. Öncesine benzer minvalde yine eğitime girmelisiniz fakat bu sefer İleri Girişimcilik sertifikası edineceksiniz.

İş Kurma KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır?

Pek çok vatandaş nasıl hareket edeceğini bilemediğinden işini görecek hibeyi bir türlü alamıyor. Sıralayacağımız adımları uygulayarak fazla zorlanmadan başvurunuzu sağlayabileceksiniz. Yukarıda ifade ettiğimiz desteklere uygun eğitimleri aldıysanız aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.

  1. İlk aşamada KOSGEB’in veri tabanına kaydolmalısınız. https://kbs.kosgeb.gov.tr/FirmRegistration adresinden işletmenizi kaydedin.
  2. Destek programlarına dahil olmak içinse e-Devlet’ten devam etmelisiniz. (https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EHizmetler bu adresi kullanabilirsiniz.)
  3. Başvuruda alınan formu ve işletme giderlerinizi kanıtlayan faturalarla kendi kurumunuza ulaşın ve işlem talebinizi dile getirin.
  4. İleri bir tarih verilerek ve gün geldiği zaman işletmenizi tanıtacak projenizi sunup onay almalısınız.