• YARIM ALTIN
    9.233,00
    % 0,65
  • AMERIKAN DOLARI
    33,9930
    % 0,28
  • € EURO
    37,8627
    % 0,67
  • £ POUND
    44,9158
    % 0,80
  • ¥ YUAN
    4,7925
    % 0,19
  • РУБ RUBLE
    0,3726
    % -1,12
  • BITCOIN/TL
    1993983,355
    % -1,83
  • BIST 100
    %

Emeklilere En Fazla Ne Kadar Kredi Çıkar?

Çalışanların pek çoğu bir an önce prim sayısını doldurup emekli olmanın peşinde. Sigortalılık durumuna ve ödenen primin miktarına göre değişen seviyelerdeki maaşla geçinip tempolu iş hayatından kurtulmak isteniyor. Elbette bu dönemde tazminat gibi çeşitli kaynaklardan elde edilecek parayla mal, mülk sahibi olmak ya da iş kurmak hedefleniyor. Yeni bir atılım yapılacağından tazminatın ve aylık emekli maaşının yanında kredi çekmek gerekebiliyor. Nihayetinde ülkemizin ekonomisi düşünüldüğünde giderlere baktığımız zaman ciddi faturalarla karşılaşıyoruz. Bu yüzden emekliye ne kadar kredi çıkar minvalinde bir soruya yanıt verilmesi gerekiyor. Özellikle komisyon, prim usulüyle çalışanların maaşları normalde sigortaya yansıtılan primden yüksek olunca emekli maaşı da çalışırken aldığı paradan farklı hale geliyor. Banka düzenli gelirinizi kontrol ettiğinden emekliler belirli bir standartta maaş alınca emekli en fazla ne kadar kredi alabilir konusu genellikle akıllara gelir. Krediyi etkileyen parametreler arasında aylığın ne kadar olduğundan tutun da vade miktarına, kişinin yaşına kadar çokça şart bulunur.

Emekli En Çok Ne Kadar Kredi Çekebilir?

Finans kuruluşları diğer işletmeler gibi kar etmek durumundadır. Aksi taktirde varlıklarını sürdüremezler. Böylece devamlı ileriye gitmeye çalışarak müşteri portföyünü genişletmek isterler. Kredili ürün kullandırma hizmetleri Türkiye genelinde yoğun ilgi görürken en fazla müşteriyi bünyesinde barındıran bankaların kar marjı da bir o kadar yüksek. Örneğin yazımıza konu aldığımız emekli için banka kredisi noktasında birçok kampanya yapıldığını görürüz veya duyarız. Emekli en çok ne kadar kredi çeker dendiğinde aylık maaşın aşağı yukarı 15 ile 20 katı civarlarında kredi verildiği söylenebilir. Aynı zamanda aylık taksit ödemelerinin ne kadar tuttuğu da hesaplanarak hareket edilir. Eğer ki kredi borcunun taksitleri emekli maaşının yüzde 50’sini geçerse kredi verilmez ya da düşük seviyede bir tutar verilir.

Banka tarafından belirlenmiş bir kredi alma yaş sınırı vardır. Emeklilik yaşından dolayı sınıra yaklaşılınca sınırdan o anki yaş çıkartılır ve kalan süre kredi vadesi olarak belirlenir. Söz gelimi, kredi çekme yaş sınırı 80 yaş belirlemiş bir bankayla çalışacaksanız ve 76 yaşındaysanız, sunulacak vade maksimum 4 yıldır. Yaşın geçmemesinin yanında emekliye en çok kaç bin TL kredi çıkar sorusunun yanıtı vadenin kaç ay olduğuna da bağlıdır.

Emekli Kredisi En Fazla Kaç Yaşında Çekilebilir?

Tüm bankalar işleyişini, mevzuatını belli standartların dışında kendisi belirlemektedir. Bu yüzden emekli kredisi çekebilmek için üst yaş sınırı nedir denirse her banka size farklı cevap verebilir. En kolay emekli kredisi veren bankaları ve üst yaş sınırını şu şekilde ifade edebiliriz. PTT Bank, Aktif Bank, Deniz Bank ve Vakıfbank 80 yaş sınırıyla çalışırken TEB ve ING bankalarıysa 70 sınırındadır.

Bahsettiğimiz bütün asgari şartları taşıyorsanız ve durumunuz müsaitse emekli kredisi başvurusu yapabilirsiniz. Elbette kredi alırken istenen genel şartları da sağlamalısınız. Nihayetinde öbür borçlarınızı tamamlayamamış ve bankacılık sistemi üzerinden yasal takibe takıldıysanız muhtemelen başvurunuz pozitif sonuçlanmayacaktır. Böylece uygunluk durumunu gözden geçirip başvuruda bulunmanızı tavsiye ederiz.

Ayrıca bazı kişiler emeklilere yüksek kredi çıkar mı yanında emekli kredisi faiz oranları daha düşük müdür diye sorular yöneltebiliyor. Yaş detayını açıkladığımızdaki gibi faizlerde de her banka farklı oranlarda işlem gerçekleştirmektedir. Başvuru aşamasındaysanız emekli maaşınızı aldığınız bankadan kredi talebi bulunmanız halinde kolaylık tanıyabileceklerini söyleyebiliriz. Disiplinli bir banka geçmişine de sahipseniz genel oranlardan bir tık daha düşük faiz imkanından faydalanabilirsiniz. Artı olarak ekstradan prosedürlerle uğraşmak zorunda da kalmazsınız.

FinansKati.com

YORUMLAR YAZ