• YARIM ALTIN
    8.143,00
    % 0,04
  • AMERIKAN DOLARI
    32,5483
    % 0,11
  • € EURO
    34,9634
    % -0,10
  • £ POUND
    40,8012
    % -0,17
  • ¥ YUAN
    4,4884
    % -0,12
  • РУБ RUBLE
    0,3528
    % 0,11
  • BITCOIN/TL
    2118131,715
    % 1,20
  • BIST 100
    9.716,77
    % -0,05

Dropshipping İle E-Ticaret Nasıl Yapılır?

Teknolojik gelişmeler neticesinde gündelik hayatımızdaki pek çok alışkanlığımızı sanal ortamlara taşıdık. İletişimden, iş yapmaya, alışverişe dek geniş ölçekte aktivitelerimizi dijital platformlar aracılığıyla gerçekleştirirken internetin diğer avantajıysa herkesin elinde ciddi sermaye olmadan önemli paralar kazanabilme ihtimalidir. Örneğin geliştireceğiniz basit bir uygulamayla veya web site ile milyonlarca insana hitap edebilir, sosyal medya hesaplarınızdan ürünler satabilirsiniz. Daha sayabileceğimiz onlarca farklı yöntem bulunurken son zamanlarda dikkat çeken modeli ise dropshipping olmakta. Çünkü yapısı itibariyle işe girişecek kişilerden çok ciddi bir karşılık istenmezken sistem genelde satış sayısı üzerinden yürümektedir. Tedarikçi ve müşteriyi bir araya getirmenin bir başka versiyonu olan dropshipping ile e-ticaret nasıl yapılır konusunda bilgi almak istiyorsanız yazımızın devamda bulabilirsiniz. Aklınıza yattığı ve detayları size uygun geldiği taktirde fazla zaman kaybetmeden çalışmaya başlayabilirsiniz bile.

Dropshipping İle E-Ticaret Yapmak

Kuşkusuz çağımızın en değerli maddesi hız ve zamandır. E-ticaret platformları da ihtiyaç duyduğumuz ürünü kısa süreler içerisinde bize ulaştırınca son 10 yılda trendini iyice yükseltti. Özellikle Covid 19 nedeniyle herkes evlere kapanınca, sokağa çıkma yasakları gelince online mağazalar hiç olmadığı kadar talep gördü. İşverenler, satıcılar giderlerin azaldığı ve gelirlerin olabildiğince yükseldiği bu şekliyle alışverişi eskisine nazaran beğeniyor. Yine belirli bir kitleye hitap edebileceğinizi düşünüyor ve internetin araçlarını kendi amacınıza uygun kullanabilme becerisine sahipseniz dropshipping ile ticaret yapmak sizin için mantıklı sayılabilir. Kelime karşılığı stoksuz satışa denk düşerken isminden anlayacağınız üzere herhangi bir depo tutmanıza veya fiziksel işletme kurmanıza gerek yok. Tedarikçiyle anlaşmanız halinde, onun ürünlerini kendi mağazalarınızda, web sitenizde barındırıp müşterilere sunarsınız. Eğer ki bir satış olacaksa bunu direkt tedarikçiye bildirirsiniz. Çoğunlukla ürünü tedarik eden firma kargolarla işbirliğine gittiğinden sizin hesabınıza sadece alacak vatandaşlara ulaşıp ürünü tanıtma kalıyor.

Dropshipping Avantajları ve Dezavantajları

Üretim sağlayan firmalar pazarlama konusuna yeterli zaman ve meblağ ayıramayabiliyor. Böyle durumlarda çeşitli kişilerle çalışıp ürünlerini satma karşılığında belirli bir komisyon verir. Haliyle dropshippng mantığında ürünleri alıp sergilersiniz ve bir kişi almak istediğinde de sistemden tedarikçiye bildirip alacak tarafın bilgilerini paylaşırsınız. Dropshipping avantajları tam olarak burada başlar. Çünkü ürünleri satın almak için bir sermayeye, depo yeri ayarlamaya uğraşmazsınız. Ayriyeten belirttiğimiz biçimde kargolamayı da tedarikçi bünyesinde barındırıyorsa ekstradan işler kolaylaşır.

Dropshipping dezavantajları nedir yönündeki sorulara da şöyle cevap verilebilir; müşteri direkt sizin veya e-ticaret platformunuzun vasıtasıyla ürünü bulduğundan yaşanacak aksaklıklarda ilk sorumlu sayılırsınız. Hukuki boyut bir yana eğer müşteri memnun kalmazsa sonradan bir alışveriş yapmaz ve uzun vadede zarar edersiniz. Dolayısıyla kaliteli bir çalışma anlayışındaki tedarikçiyle yola çıkmak esastır. Yine alınan üründe çıkabilecek bozuklukların telafisi de tarafınızdan istenir. Bu yüzden daha işe başlamadan üretici şirketle sözleşme hazırlayıp tüm detayları buraya yazmalısınız.