• YARIM ALTIN
    7.920,00
    % -1,13
  • AMERIKAN DOLARI
    32,3723
    % -0,38
  • € EURO
    34,8340
    % -0,01
  • £ POUND
    40,7151
    % -0,11
  • ¥ YUAN
    4,4720
    % -0,21
  • РУБ RUBLE
    0,3517
    % 1,15
  • BITCOIN/TL
    1918471,373
    % 0,70
  • BIST 100
    10.208,65
    % 1,62

Doğalgaz Faturasını Düşürmenin Yolları

Havalar gün geçtikçe yavaş yavaş soğumaya başlıyor. Alacağınız önlemler sayesinde doğalgaz faturanızda tasarruf edebilirsiniz. Bu yazımızda doğalgaz kullanımı azaltmak için ne yapılmalı? doğal gaz faturası nasıl düşürülür? gibi sorulara yanıt vereceğiz. İşte, doğalgaz faturasını düşürmenin yolları!

Doğalgaz Faturasını Düşürmenin Yolları

1) Oda Sıcaklığını Düşürün

Odak sıcaklığını 1 derece dahi düşürmek yakıt konusunda büyük bir katkı sağlar. Sıcaklığın gerektiğinden fazla arttırılması, odada havanın kurumasına ve gribe neden olabilir. Oda sıcaklığını 23 dereceden 22 dereceye düşürmek, yaklaşık olarak %10 tasarruf sağlamakta. Kombiler sürekli aç kapa yapılmamalı. Kapatmak yerine en düşük ayarda çalıştırabilirsiniz.

2) Cam ve Kapılara Tasarruf Bantları

Her ev sahibinin yapabileceği tasarruf yöntemlerinden birisi. Pencere bantlarını tüm pencerelere yapıştırdığınız zaman yüzde 70’e  kadar ısı tasarrufu yapmanıza yardımcı olur. Böylelikle doğal gazı daha az yakarsınız faturanız daha az gelir.

3) Radyatörün Önünü Kapatmamak

Radyatörlerin etrafının boş olması gerekmekte. Bu sayede ısı odaya daha hızlı bir şekilde yayılır. Radyatörün önünde yer alan kaplamalar, mobilyalar ve uzun perdeler ısıyı emer.

4) Radyatörlerin Havasını  Belirli Aralıklarla Düzeltin

Doğalgaz faturasını düşürmenin yolları arasında radyatörlerin havasının alınması da bulunuyor. Kalorifer sisteminin iyi bir şekilde işini görmesi için hava düzenli bir şekilde boşaltılmalı.

=> Ayrıca elektrik faturası azaltma yolları başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.

5) Odalar Arasındaki Kapıları Kapalı Tutun

Serin odalar daha sıcak gelen havayla ısıtılmamalıdır. Yoksa sadece ısı değil, havadaki nem ve serinlik de odaya girer. Bu sayede nem yükselir ve küf oluşur.

6) Geceleri Perde ve Panjurları Kapalı Tutun

Güneşin olduğu zaman perdeleri ve panjurları açarak güneşin eve girmesini sağlamak oldukça doğru bir davranıştır. Boşuna atalarımız güneş girmeyen eve doktor girer dememişler. Lakin gece saatlerinde evdeki sıcaklık dışarı çıkmasın diye perde ve parjurları kapatınız. Bu sayede evdeki sıcaklık daha az dışarı çıkar ve ev daha uzun bir süre sıcaklığını korur.

7) Otururken de Battaniye Kullanın

Doğalgaz faturasını düşürmenin yolları arasında belki en zahmetsiz olanıdır. Evde diz battaniyesi, koltuk ya da yatak örtüsü olarak yünlü ya da kadife kumaşlar kullanarak sıcak bir ortam yaratabilirsiniz. Bu sayede doğalgaz kullanımı da azaltabilirsiniz.