• YARIM ALTIN
    7.879,00
    % -1,94
  • AMERIKAN DOLARI
    32,3841
    % -0,12
  • € EURO
    34,7110
    % -0,29
  • £ POUND
    40,6457
    % -0,45
  • ¥ YUAN
    4,4727
    % -0,13
  • РУБ RUBLE
    0,3469
    % -0,26
  • BITCOIN/TL
    2007012,329
    % -0,63
  • BIST 100
    10.121,76
    % 0,39

Öğrenci için para kazanma yolları nelerdir?

Bir öğrenci için hem çalışıp hem okumak zor olsa da günümüzde birçok öğrenci çalışmak zorunda. Bunun en önemli nedeni okula devam ederken tam zamanlı bir işte çalışmanın imkansızlığı… ‘Bir öğrenci için para kazanma yolları nelerdir?’ sorusuna genellikle verilen cevapların altı dolu olmaz. Ben olabildiğince mantıklı örnekler vermek istiyorum. Öncelikle eğer üniversite öğrencisiyseniz okulunuz içinde yapabileceğiniz işleri araştırın. Bir öğrenci için en iyi para kazanma yolu kendi okulunda çalışmasıdır bence. Hem derslerinizden geri kalmamış olursunuz. Okulda tuttuğunuz notlarınızı ya da eski kitaplarınızı satarak para kazanabilirsiniz. Yine öğrenci için en iyi para kazanma yollarından birisi olarak eğer yabancı diliniz iyiyse çeviri yapabilirsiniz. Buna hep özenmişimdir.

Öğrenciler nasıl para kazanabilir?

Yukarıda saydıklarım dışında yine üniversitenizin örneğin, Erasmus gibi yurt dışı olanaklarını araştırmayı unutmayın. Covid-19 sonsuza dek sürmeyecek. Eğer bir müzik aleti çalabiliyorsanız yaz döneminde dünya turuna çıkıp yolda müzik yaparak para kazanabilirsiniz. Bunları Youtube gibi platformlarda ekleyerek kazandığınız para miktarını arttırabilirsiniz. Yine yaz döneminizde bölümümüzde ilgili bir yerde ücretli staj yapabilirsiniz. Ayrıca herkesin söyleyebileceği anket doldurarak, garsonluk gibi yarı zamanlı işlerde çalışabilirsiniz. Bu şekilde de öğrenciyken para kazanabilirsiniz.

Öğrenciyken online para kazanmak mümkün mü?

Youtube gibi platformlarda eğitici içerikler üretebilirsiniz. Böylece hem abone sayınız artacak hem de bilgilerinizi pekiştirme imkânı bulacaksınız. Hem de para kazanacaksınız daha ne olsun. Öğrenci iken para kazanma yolu olarak önerebileceğim keşke yeteneğim olsaydı da be yapsaydım dediğim diğer bir örnek ise resim yapmak. İster yağlı boya ister karakalem olsun yapacağınız resmin her anını sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilirsiniz. Böylece hem sipariş alabilirsiniz hem de içerik üreterek para kazanmış olursunuz. Son olarak eğer kendinizi yazarlığa yakın hissediyorsanız çeşitli makale sitelerine makale yazarak para kazanabilirsiniz.