• YARIM ALTIN
    7.937,00
    % -0,40
  • AMERIKAN DOLARI
    32,4193
    % -0,03
  • € EURO
    34,7806
    % -0,19
  • £ POUND
    40,7888
    % -0,28
  • ¥ YUAN
    4,4750
    % -0,08
  • РУБ RUBLE
    0,3471
    % -0,19
  • BITCOIN/TL
    2069102,149
    % 1,33
  • BIST 100
    10.082,77
    % 1,69

GMSTR – Gümüş Borsa Yatırım Fonu Nedir?

Gümüş Borsa Yatırım Fonu Nedir?

Bugün ki yazımızda  Borsa İstanbul’u kullanarak alabileceğiniz  hisse senedi gibi gümüş alıp satabileceğiniz, QNB Finansbank tarafından ihraç edilen borsa yatırım fonu Gümüş Türk Lirası Borsa Yatırım Fonu GMSTR  hakkında detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Peki, GMSTR Nedir? gümüş borsa yatırım fonu nedir? GMSTRf fiyatlarını ne etkilemektedir?

Gümüş Nedir?

Gümüş, geçmişi oldukça derin ve altın kadar önem arz eden değerli bir madendir. Neyse ilk insanlıktan bu yana takı, para ve daha  bir çok alanda kullanılan Gümüş tarihi boyunca hep Altınla birlikte anılmıştır. Altından daha fazla ve daha kolay bulunabilen Gümüş, altından daha düşük ısıya şekil değiştirebilen bir madendir.

Para birimi olarak senelerce altınla birlikte kullanılmış. Yeri geldiğinde tek başına bile para yerine kullanılmıştır.

Borsa Yatırım Fonu Nedir?

Borsa yatırım fonu denilen şey, bir endeksi kendisine baz alarak onun performansını, yatırımcılara yansıtmayı hedefleyen ve payları borsa da işlem görebilen yatırım fonlarıdır. Borsa yatırım fonları BYF olarak da kısaltılabilir.

GMSTR Borsa Yatırın Fonu Nedir?

GMSTR BYF veya GMSTRF Borsa Yatırım fonu, QNB Finansbank tarafından ortaya çıkarılan Gümüş fiyatlarına/ Gümüş fiyat endeksine dayalı olan bir borsa yatırım fonudur. Fon adı Gümüş’ün kısaltması olarak kullanılan GMS’den gelmektedir, işlem yapılan para birimi Türk lirası olması nedeniyle TR adını almaktadır. Borsa da bazı durumlarda GMSTR(F)  denilmesinin nedeni ise Finansbank’ın F’sidir.

GMSTR Nereden Alınır-Satılır?

Borsada gümüş kodunun GMSTR demiştik. Herhangi bankada hisse senedi için alım satım yapabilmek için uygun hesabınız mevcut ise kolayca gümüş borsa yatırım fonunu satın alabilir ve satabilirsiniz. Komisyonlar hisse senedinde ki komisyon ücretleri ile birebir aynıdır neredeyse. Komisyonlar bankadan bankaya da değişiklik göstermektedir. Banka hesabınıza giriş yaparak hisse senedi al-sat kısmına girerek GMSTR veya -f eklenmiş Bist kodu gümüşe yatırım yapabilirsiniz. Umarız Gümüş Borsa Yatırım Fonu Nedir? başlıklı yazımız sizler için faydalı olmuştur. Bu tür yazıların devamının gelmesini istiyorsanız, yorum kısmından belirtebilirsiniz. Ayrıca merak ettiğiniz tüm soruları da yorum kısmından sorabilirsiniz.