• YARIM ALTIN
    7.893,00
    % -1,45
  • AMERIKAN DOLARI
    32,3813
    % -0,13
  • € EURO
    34,6824
    % -0,36
  • £ POUND
    40,6312
    % -0,48
  • ¥ YUAN
    4,4741
    % -0,11
  • РУБ RUBLE
    0,3474
    % -0,11
  • BITCOIN/TL
    2047289,557
    % 1,40
  • BIST 100
    10.121,04
    % 0,38

Bitcoin Madenciliği Nedir? Nasıl Yapılır?

Bitcoin artık herkesin duyduğu ve bildiği şeylerden bir tanesi haline geldi. Bildiğiniz üzere bitcoin madenciliği yaparak bitcoin üretebilir ve kazanabilirsiniz. Bu yazımızda da bitcoin madenciliği nedir, bitcoin madenciliği nasıl yapılır? sorusuna cevap vereceğiz.

Bitcoin Madenciliği Nedir?

Bitcoin madenciliği dediğimiz şey, Bitcoin piyasası içinde gerçekleştirilecek olan finansal işlemlere onay vermek, transferleri gerçekleşti rmek ve yeni Bitcoin’ler üretip, elde etmek içindir. Blockchain temelinde, herhangi bir merkeze bağlı olmayan ve bir sistem ile çalışan Bitcoin madenciliği en hızlı blok üreten ve işlemleri hızlı bir şekilde onaylayan kullanıcıya ödül amaçlı bitcoin verir.

Yeni bir Bitcoin üretildiği zaman meydana gelen blokların zorluk seviyesi de artmaktadır. Bu sebepten ötürü bitcoin madenciliği yapmak istiyorsanız, oldukça güçlü işlemci ve sistemlere ihtiyacınız vardır. Yani kısa bir şekilde bitcoin madenciliği nedir? sorusuna cevap verecek olursak, bitcoin madenciliği hem blok zincirine işlemler katmakta hem de yeni Bitcoin’i serbest bırakmaktır.

Bitcoin Madenciliği Güvenli Mi?

Bitcoin madenciliği merkezi olmayan bir yapı üzerinden ilerlemektedir. İnternet bağlantısı olan ve uygun donanıma sahip herkes bu ağa katılabilir. Bitcoin ağının güvenliği, bu merkezi olmayan decentralized  isimli yapıya bağlanmaktadır. Çünkü bitcoin ağı, ağdaki kişilerin fikir birliğine göre kararlar verir. Yani sistem tamamen ağdaki kullanıcılara bağlıdır diyebiliriz. %100 güvenli bir sistem olduğunu söylemek yanlış olur lakin yine de güvenli bir sistemin olduğunu söyleyebiliriz. Bu konu da endişeniz olmasın.

Bitcoin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Bitcoin madenciliği yapmak istiyorsanız uygun bir internette ve güçlü donanımlara ihtiyacınız olacak.  Bitcoin madenciliği üretilen blokların şifrelenmiş versiyonlarını oluşturmak ve bunu onaylamak  üzerine çalışmaktadır. Bitcoin madenciliği günümüzde ASIC ismini vermiş olduğumuz cihazlar tarafından yapılmaktadır. Bitcoin madenciliği yapmanın bir kaç yolu vardır, onlarda şunlardır;

  • Donanım ile Bitcoin(BTC) Madenciliği Yapmak
  • Cloud Mining ile Bitcoin(BTC) Madenciliği Yapmak
  • Bilgisayar ile Bitcoin(BTC) Madenciliği Yapmak

Bir sonraki yazımızda ise bitcoin madenciliği yapmanın çeşitlerine detaylı bir şekilde giriş yapacağız. Sitemizi takip etmeyi unutmayınız, yazmamızı istediğiniz konuları yorum kısmından bizlere belirtebilirsiniz. Umarız yazımız sizler için faydalı olmuştur.