• YARIM ALTIN
    10.100,00
    % 0,18
  • AMERIKAN DOLARI
    34,4945
    % 0,09
  • € EURO
    36,2420
    % -0,31
  • £ POUND
    43,5615
    % -0,17
  • ¥ YUAN
    4,7661
    % 0,17
  • РУБ RUBLE
    0,3406
    % -0,60
  • BITCOIN/TL
    3399442,549
    % 5,65
  • BIST 100
    %

Çekilen Kredi İptal Edilebilir Mi?

Finans dünyasının güncel teknolojiye entegre edilmesinden sonra herkes rahatlıkla ve güvenle bankacılık işlemlerini kullanabiliyor. Geçmişteki bilgi eksikliği ve bilgi kirliliğinin üzerine sünger çekilmesinin yanında daha detaylı denebilecek işlemleri gerçekleştirmekte sıradan vatandaşlar dahi sıkıntı çekmiyor. Hal böyle olunca kendimiz de dahil olmak üzere çevremizdeki insanların farklı farklı bankada birçok hesabı mevcut. Özellikle kampanyalardan faydalanmak adına dönemsel tercihler değişiyor. Nitekim kolaylık tanıyan kurumlar kısa sürede ilgi çekip müşteri sayısını arttırıyor. Örneğin kredi çekmek kaynak bulma konusunda akla ilk gelen yöntemlerden olurken çekilen kredi iptal edilebilir mi sorulara olumlu yanıt veren bankalar tercih sebebi oluyor. Belirttiğimiz konuda müşterilere finans kuruluşlarının sunduğu kolaylıkların yanında yasal hakların da unutulmaması gerekiyor.

Çekilen Krediyi İptal Etmek

Son yıllarda gelen zamanların ardından sabit gelirleri kullanarak yeni bir şey sahibi olunamıyor. Finans açığını borç alarak sağlamak mümkün ancak aileden, arkadaşlardan borç almak mümkün olmayınca kredi almak dışında ihtimal kalmıyor. Kredi alındıktan sonra başka bir kaynaktan nakit bulunduğu taktirde krediyi iptal etme talebinde bulunuyor. Elbette çekilen kredi nasıl iptal edilir için detaylara bakılması gerek. Eğer detaylara bakılmadan hareket edilirse krediyi iptal ederken ödenen ekstra masrafları karşılamak zorunda kalırsınız.

Çekilen Kredi İptal Edilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kredileri iptal etmek mümkün fakat bazı şartlara dikkat etmelisiniz.

  1. Öncelikle krediyi alacağınıza dair imzalanan sözleşmeye henüz imza atmadıysanız, bankayla iletişime geçip iptal talebinde bulunabilirsiniz. Böylece herhangi bir zahmete katlanmadan ve masraf ödemeden kredi iptal edilir.
  2. Kredi sözleşmesine imzaların atılmasından sonra iptal isteğinde bulunulacaksa sözleşmeden caymak için 14 gününüz vardır. Bu 14 gün, imzaların atılıp dosyaların resmi işleme konulduğu günden itibaren başlamaktadır.
  3. Yasal hakkınız olan 14 günlük kredi iptali ve cayma süresi dolduysa ve ihtiyaç kredisi aldıysanız, kredinin kapatıldığı döneme dek olan faizin beraberinde banka tarafından kredinin hazırlanmasına ve sunulmasına dair yapılan ek masrafları ödeyerek iptal etmek söz konusudur. Konut kredisi alan biriyseniz bahsettiğimiz masrafların dışında ekstradan erken kapama cezasını ödemelisiniz.


Kredi İptalinde Erken Ödeme Cezası Nedir?

Belirttiğimiz biçimde erken ödeme cezasını sadece konut kredisi aldığınızda karşılarsınız. Bu yüzden ihtiyaç ve taşıt kredisi kullanmış kişiler sadece ek masraflardan sorumludur. Kredi erken ödeme cezası ne kadar hususunda vade sayınıza göre hesaplama yapılır. Kalan vadeler 36 ayın altındaysa anaparanın yüzde 1’i kadar, 36’dan fazlaysa anaparanın yüzde 2’si kadar ücret istenir. Ücreti kredi kapatma aşamasında peşin ödemeniz gerekir.

Nihayetinde özetleyecek olursak yeni alınan kredi 14 gün içerisinde ek masrafsız iptal edilebilir. 14 günlük cayma hakkının bitmesinin ardından iptal talebi gerçekleştiğinde ek masrafları kesinlikle ödemeniz gerekse bile kredi erken ödemesi faizden düşüldüğünden vadeleri beklemek yerine erkenden iptal etmek daha az zarar ettirir.

Finanskati.com

YORUMLAR YAZ