• YARIM ALTIN
    7.910,00
    % -1,19
  • AMERIKAN DOLARI
    32,3813
    % -0,14
  • € EURO
    34,7121
    % -0,31
  • £ POUND
    40,5982
    % -0,58
  • ¥ YUAN
    4,4719
    % -0,24
  • РУБ RUBLE
    0,3477
    % -0,01
  • BITCOIN/TL
    2051949,677
    % 2,07
  • BIST 100
    10.081,68
    % -0,01

Kredi Kartı İle Altın Alınır Mı?

Yatırım araçları arasında son dönemlerdeki yükselişiyle altın, yoğun ilgi görüyor. Halihazırda ülkemizin geleneksel yatırım aracıydı ve uzun vadeli yatırımların vazgeçilmeziydi. Covid-19 etkisiyle sarsılan tüm ekonomilere ve para birimlerine olan güven azaldıkça altının değeri artıyor. Hal böyle olunca kar marjı da en çok bu madende gerçekleşiyor. Oranların tahminin ötesinde artmasının üzerine birçok kişi kuyumcuların veya bankaların kapısı çalıyor. Birikmişi olmayanlar diğer alışverişlerindeki gibi kredi kartı ile altın almak istiyor. Pek tabii ki bahsettiğimiz alım satımı yaparken akla onlarca soru geliyor. Nihayetinde sıcak nakit akışının hiç olmadığı kadar önemli olduğu zamanlardan geçiyoruz. Hatta öyle bir duruma gelindi ki bazı kuyumcular kredi kartı ile altın alınır mı dendiğinde olumsuz yanıtlar veriyor. Genel manada kartınızla nasıl alım yapacağınıza ve oluşabilecek aksiliklere nasıl çözüm bulacağınıza dair bilgiler yazımızın devamında.

Kredi Kartı İle Altın Alınabilir Mi?

Öncelikle net bir cevap arıyorsanız, evet mümkün. Yine en çok merak edilen konuların başında kredi kartı ile altın alırken taksit yapmak geliyor. Aynı şekilde taksitlendirme seçeneklerinizin de bulunduğunu belirtirken Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu tarafından çıkan karar neticesinde en fazla 8 aylık taksit yapabileceğinizin altını çizelim. Bu durum külçe dışındaki tüm altınlar için geçerlidir. Nihayetinde nakit parası bulunmayanlar kartla almak istediğinden ödemelerinde zora girmemek adına taksit hizmetinden faydalanmalı.

Kuyumcudan kredi kartı ile altın alınabilir mi ve taksit yapılır mı yönünde negatif cevap alsanız bile bankanızın size sağlayacağı ekstra taksitlendirmelerden faydalanabilirsiniz. Örneğin çoğu banka, tek çekim gerçekleştirilen alışverişler sonrası ödemeleri ortalama 3 aya yayarak talep edebilmektedir. Dolayısıyla direkt kesip atmak yerine bankanızın müşteri hizmetleriyle görüşmeniz menfaatinize olur.

Kredi Kartı İle Altın Alırken Komisyon Ödenir Mi?

Kredili ürünlerin pek çoğunda satıcı taraf nakite belli bir zaman sonra ulaşır. Aynı zamanda bankacılık işlemlerindeki prosedürlerden dolayı da fazladan masraf ödeyebilir. Neticesinde tüm bu özellikleri göz önünde tuttuğumuzda kredi kartınızla sağladığınız alışverişlerde komisyon kaçınılmaz. Kredi kartıyla altın alırken ne kadar komisyon ödenir derseniz bankalar genellikle yüzde 2 oranında bir fiyat biçer. Söz gelimi 1000 Türk Lirası değerinde altını kredi kartı ile almak istediyseniz +20 TL gibi bir masraf çıkar. Detaylı bilgiye ulaşabilmek için çalıştığınız kurumun hizmetler ve ücretler başlığı altında sunduğu verilere göz atmanız gerekiyor.

Kartınızı kullanarak alabileceğiniz değerli maden çeşitlerini şöyle sıralayabiliriz: Gram, cumhuriyet, ata, tam, yarım, çeyrek. Ayrıca ifade etmek gerekir ki direkt bankanın altın hesaplarından alım gerçekleştirirseniz sadece gram altın almış olursunuz ve iade talep ettiğinizde de aynı türden teslim alınabilir.